Stepa Afwerking - Assendelft

Stepa Afwerking - Assendelft

Stepa Afwerking in Assendelft is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van afwerking en biedt een breed en veelzijdig pakket. Van het monteren en vullen van displays tot het postklaar maken van mailings. Of het nu gaat om in- en ompakken, krimpen en sealen of snijden, vergaren of banderen, allerlei reclame-uitingen of producten krijgen bij Stepa de juiste finishing touch.

De uitdaging
De conventionele tl-bakken die bij Stepa aan het plafond hingen waren nodig aan vervanging toe. Vanaf het begin stond vast dat er ledverlichting moest komen. Mede vanwege een verzoek van de gemeente om een besparingsplan in te leveren om de energiekosten van het bedrijf naar beneden te brengen.

Totaaloplossing
Er werd na een lichtscan een lichtplan gemaakt door Adurolight. Het bleek dat de gewenste lichtsterkte op de werkvloer van 100 lux (voor opslagruimten) en 300 lux (voor de expeditie en verpakkingsruimten) met veel minder armaturen kon worden gehaald dan in de oude situatie.

Expeditie hallen
Dat resulteerde in het installeren van de Dave lijnverlichting (40 en 56 Watt) in het merendeel van de hallen van Stepa. Leds geïntegreerd in een waterproof polycarbonaat armatuur.

Kantoorruimtes
De kantoorruimtes werden voorzien van led paneelverlichting van Adurolight. 

Verpakkingshallen
Voor de verpakkingshal is echter gekozen voor de nieuwe Titan lijnverlichting met leds vanwege het montagegemak. Er kan nu snel en flexibel worden ingespeeld op de veranderende lichtbehoefte in deze bedrijfsruimte.

Een beperking in de verpakkingshal bij Stepa is dat het plafond relatief laag is, waardoor in verhouding meer armaturen nodig zijn om tot de juiste lichtverdeling te komen dan bij een hoog plafond het geval zou zijn. “Zo’n 3,5 tot 4 meter hoogte is het meest ideaal. Dan heb je de mooiste lichtverdeling en benut je het geproduceerde licht optimaal. In deze verpakkingsruimte hangen de goten van de Titan lijnverlichting echter op 2,70 meter hoogte. Overal was meer dan voldoende licht, maar omdat de armaturen relatief laag hangen, ervoeren de medewerkers hier en daar schaduwen. Dat hebben we verholpen door extra lichtarmaturen bij te plaatsen.” aldus Luuk Schonewille, productspecialist bij Adurolight.

Resultaat
De long life driver van de Titan lijnverlichting, in combinatie met twee trafo’s, geeft een rustig en evenwichtig lichtbeeld zonder flikkering en vervuiling. Essentieel in ruimtes waar draaiende delen aanwezig zijn, omdat daarmee het zogenoemde stroboscoop effect wordt voorkomen. De Titan lijnverlichting is standaard uitgerust met DALI (Digital Adressable Lighting Interface), een onafhankelijke standaard voor verlichtingsbesturing in gebouwen. Daarmee is communicatie mogelijk tussen armaturen en alle apparaten die erop worden aangesloten om de verlichting te schakelen of te dimmen.


Stepa Stepa
Adurolight maakt gebruik vancookies