HHC - Hardenberg

HHC - Hardenberg

HHC Hardenberg mag dan een amateurclub zijn, men streeft naar de best mogelijke voorzieningen voor de leden om voetbal te kunnen beoefenen.

De uitdaging
Energiebesparing staat hoog op de agenda, ook omdat de huidige stroomaansluiting niet zwaar genoeg is. Hierdoor was het niet mogelijk om alle veldverlichting gelijktijdig te kunnen voeden.

Totaaloplossing
“Uit de energiescan van Adurolight bleek dat de verlichting op de velden een echte stroomvreter was. Onze stroomaansluiting van 250 ampère bleek niet zwaar genoeg. Netverzwaring - met als gevolg een hoger vastrecht - is dan een optie, maar wij kozen ervoor om energie te besparen zodat de huidige stroomaansluiting wel toereikend is” stelt Jan veneman, binnen het bestuur verantwoordelijk voor de accommodaties. Er is gekozen voor de long driver van de Titan lijnverlichting in combinatie met twee trafo’s om de meest gebruikte trainingsvelden te verlichten.

De Titan lijnverlichting is standaard uitgerust met DALI (Digital Adressable Lighting Interface), een onafhankelijke standaard voor verlichtingsbesturing in gebouwen. Daarmee is communicatie mogelijk tussen armaturen en alle apparaten die erop worden aangesloten om de verlichting te schakelen of te dimmen.

Resultaat
Het resultaat is een rustig en evenwichtig lichtbeeld zonder flikkering en vervuiling. Essentieel in ruimtes waar draaiende delen aanwezig zijn, omdat daarmee het zogenoemde stroboscoop effect wordt voorkomen.


HHC HHC
Adurolight maakt gebruik vancookies