HHC - Hardenberg

HHC - Hardenberg

HHC Hardenberg wil meer zijn dan een voetbalclub. “We zijn maatschappelijk betrokken”, stelt Jan Veneman, binnen het bestuur verantwoordelijk voor de accommodaties ten tijde van de switch naar led verlichting. Dat uit zich in verschil-lende zaken, zoals aandacht voor duurzaamheid. Energiebesparing staat hoog op de agenda, ook omdat de huidige stroomaansluiting niet zwaar genoeg is. “Twee trainingsvelden zijn nu uitgerust met energiezuinige ledarmaturen van Adurolight.”

Meer dan een club
HHC Hardenberg mag dan een amateurclub zijn, men streeft naar de best mogelijke voorzieningen voor de leden om voetbal te kunnen beoefenen. Hele families, zijn wekelijks vele uren verbonden aan onze vereniging. We willen meer zijn dan een club. Logisch dat we een nauwe relatie hebben met de Gemeente Hardenberg, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het gevolg is dat wij als voetbalclub ook bewust met het thema duurzaamheid bezig zijn.”

Energiebesparing
“Uit de energiescan van Adurolight bleek dat de verlichting op de velden een echte stroomvreter was. Onze stroomaansluiting van 250 ampère bleek niet zwaar genoeg om gelijktijdig alle veldverlichting en de nodige apparaten in ons clubhuis te kunnen voeden. Netverzwaring - met als gevolg een hoger vastrecht - is dan een optie, maar wij kozen er voor om energie te besparen zodat de huidige stroomaansluiting wel toereikend is”, legt Veneman uit.

Ledverlichting oplossing
“Ons hoofdveld is een grasveld waarop we niet zoveel spelen, omdat we die sparen voor ons eerste elftal. Maar als we daar met alle verlichting aan wilden spelen, dan moesten enkele trainingsvelden op ‘zwart’. Anders trekt de stroomaansluiting het niet. Dat kan niet, want wij willen juist ook die club in de breedte zijn. Dan kun je het niet maken om tegen een lid in bijvoorbeeld de B5 te zeggen: jij kunt vanavond niet trainen, want het eerste elftal moet trainen. Ledverlichting op de twee meest gebruikte trainingsvelden met kunstgras was daarom de oplossing.”

Adurolight maakt gebruik vancookies