Bewegingscentrum - Drachten

Bewegingscentrum - Drachten

Bewegingscentrum Drachten, een sportschool waar zowel individueel als in groepsverband gesport kan worden.

De uitdaging
Verantwoord ondernemen, lampen met een lange levensduur en overal dezelfde uitstraling. Dit alles met een passende lichtkleur voor iedere ruimte.

Totaaloplossing
“Door een combinatie van verschillende factoren is er besloten het complete pand over te zetten op ledverlichting van Adurolight” aldus Alinda Hannôt van Bewegingscentrum Drachten. “Als bedrijf wil je verantwoord ondernemen, kiezen voor ledverlichting is dan een logische stap. We zijn 14 uur per dag open, dit zijn dus aardig wat branduren op een dag en dat tikt aan.”

In totaal zijn er 212 Adurolight downlights type Agusti gemonteerd. “De spaarlampen die hier eerder hingen gingen om de haverklap kapot, daarnaast hingen overal andere spaarlampen en was het vaak lastig om de lampen te vervangen. Wanneer er een lamp kapot was in de danszalen moesten we deze bijvoorbeeld vervangen met een ladder omdat het plafond erg hoog is. Het is dan natuurlijk erg vervelend wanneer de lampen elke keer kapot zijn. Hier hebben we met de ledverlichting van Adurolight gelukkig geen last meer van”, aldus Alinda.

Resultaat
“Bewegingscentrum Drachten heeft veel verschillende soorten ruimtes waar vooral de lichtkleur een aandachtspunt is. We vinden de lichtkleur belangrijk, de verlichting moet natuurlijk wel bij iedere ruimte passen. In de danszaal hebben we heel bewust voor een andere lichtkleur gekozen dan in de kleedkamer en het kantoor.” Klanten hebben niet gemerkt dat er iets veranderd is. Naast de lichtkleur was het voor Bewegingscentrum Drachten ook erg van belang dat de sporters niet té veel verandering merkten. “De sportieve ervaring mocht niet te veel beïnvloed worden. Ook in de fitnesszalen hebben we overal ledverlichting hangen. We zijn erg tevreden met de ledverlichting van Adurolight en zijn dan ook blij dat we over zijn gestapt.”


Bewegingscentrum Drachten Bewegingscentrum Drachten
Adurolight maakt gebruik vancookies