Bewegingscentrum - Drachten

Bewegingscentrum - Drachten

Verantwoord ondernemen, lampen met een lange levensduur en overal dezelfde uitstraling, maar met een passende lichtkleur voor iedere ruimte. Dit is de huidige situatie voor Bewegingscentrum Drachten, een sportschool waar zowel individueel als in groepsverband gesport kan worden.

Branduren
Bewegingscentrum Drachten is een tijd geleden overgestapt op LED verlichting. Door een combinatie van verschillende factoren is er besloten het complete pand over te zetten op LED verlichting van Adurolight, aldus Alinda Hannôt van Bewegingscentrum Drachten. “Als bedrijf wil je verantwoord ondernemen, kiezen voor LED verlichting is dan een logische stap. We zijn 14 uur per dag open, dit zijn dus aardig wat branduren op een dag en dat tikt aan.”

Eerder hingen in het complete gebouw spaarlampen, dit is in de loop der tijd door Hoekstra Multiservice bijna allemaal vervangen door LED verlichting. In totaal hangen er ongeveer 212 Adurolight downlights type Agusti. “De spaarlampen die hier eerder hingen gingen om de haverklap kapot, daarnaast hingen overal andere spaarlampen en was het vaak lastig om de lampen te vervangen. Wanneer er een lamp kapot was in de danszalen moesten we deze bijvoorbeeld vervangen met een ladder omdat het plafond erg hoog is. Het is dan natuurlijk erg vervelend wanneer de lampen elke keer kapot zijn. Hier hebben we met de LED verlichting van Adurolight gelukkig geen last meer van”, aldus Alinda.

Lichtkleur
Bewegingscentrum Drachten heeft veel verschillende soorten ruimtes, waar vooral de lichtkleur een aandachtspunt is, aldus Alinda. “We vinden de lichtkleur voornamelijk belangrijk, de verlichting moet natuurlijk wel bij iedere ruimte passen. In de danszaal hebben we bijvoorbeeld heel bewust voor een andere lichtkleur gekozen dan in de kleedkamer en het kantoor.”

Verandering
“Ondanks het feit dat de lichtkleur erg belangrijk was voor Bewegingscentrum Drachten hebben klanten eigenlijk niet gemerkt dat er iets veranderd is”, verteld Alinda. Naast de lichtkleur was het voor Bewegingscentrum Drachten ook erg belangrijk dat de sporters niet té veel verandering merkten. “Het was belangrijk dat de sportieve ervaring niet te veel beïnvloed zou worden”, aldus Alinda. “Ook in de fitnesszalen hebben we overal LED verlichting hangen. Het is klanten verder niet opgevallen dat er andere lampen zijn komen te hangen. Tegenwoordig is het soms zo dat je kijkt en denkt; goh is dat LED? Dat zou je niet zeggen! We zijn erg tevreden met de LED verlichting van Adurolight en zijn dan ook blij dat we over zijn gestapt.”

Adurolight maakt gebruik vancookies