Altena Classic & Rally Service - Ane

Altena Classic & Rally Service - Ane

Altena Classic & Rally Service houdt zich bezig met de verkoop, het onderhoud en de restauratie van oldtimers. Een specialisatie is het prepareren van klassieke auto’s, met name voor zware langeafstands rally's. Hiervoor beschikt het bedrijf over goede werkplaatsen.

De uitdaging
Altena Classic & Rally Service wilde al enige tijd overschakelen op ledverlichting. Niet zozeer vanwege de energiebesparing, maar omdat de medewerkers af en toe klaagden over onvoldoende licht op de werkplek. De monteurs steken regelmatig hun hoofd onder de motorkap, om die reden is goede spreiding van het licht belangrijk. Er wordt zo min mogelijk met looplampen gewerkt, daglicht is het beste licht om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Om die reden moest de nieuwe verlichting zo identiek mogelijk daglicht nabootsen.

Totaaloplossing
De productspecialist van Adurolight kwam op bezoek om de situatie in kaart te brengen. Naar aanleiding van dit bezoek kon Altena verschillende ledbuizen proberen om te achterhalen welke kleurtemperatuur het beste geschikt is. Voor de installatie diende in de bestaande armaturen alleen de starter te worden vervangen door een dummy.

Uiteindelijk zijn de conventionele tl-buizen vervangen door de Lana HQ T8 led-buizen van Adurolight. Deze led-buis, die wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie A++ (aantal lumen per watt), een power factor >0,95 en lange levensduur (maximaal 50.000 uur), is voorzien van melkglas. Dit zorgt voor prettig licht op de werkplek en in industriële omgevingen. Altena heeft van dit type lamp (met een kleurtemperatuur van 6000 Kelvin) 17 stuks van 22 Watt en 27 stuks van 28 Watt in de werkplaatsen geïnstalleerd. Tevens zijn er buiten de werkplaats, waar iets warmer licht is gewenst, led-buizen van 22 Watt en 4000 Kelvin gemonteerd.

Resultaat
Dit resulteert in vrij helder en koele verlichting. Volgens het personeel van Altena benadert dit het daglicht het beste. In het begin was het even wennen voor de monteurs, maar tot op heden zijn ze erg tevreden. Chef-monteur Arnold Bosscher: “Het valt eigenlijk helemaal niet meer op dat er kunstlicht brandt. Het is net of je in het daglicht verkeert en je hebt altijd goed zicht op het werk.”


Test lightbox Test lightbox
Adurolight maakt gebruik vancookies