Human Centric Lighting

Een goede werkomgeving creëren? Dat kan met Human Centric Lighting (HCL). HCL is een dynamische verlichtingsoplossing, waarmee een natuurlijk verloop van het daglicht binnen wordt gesimuleerd en zelfs te beïnvloeden is. Licht heeft invloed op ons als mens, op onze concentratie, motivatie, gezondheid en productiviteit. HCL beweegt daarom mee met het ritme van de dag.

Verhoogde concentratie en juiste energie met Human Centric Lighting

Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat we ons energiek en fit voelen. Gedurende de dag brengen we veel tijd binnen door in kantoortuinen, in de klas, in productiehallen of magazijnen. Hierdoor krijgen we onvoldoende daglicht tot ons. Human Centric Lighting (HCL) is een dynamische verlichtingsoplossing waarmee een natuurlijk verloop van het daglicht binnen wordt gesimuleerd en zelfs te beïnvloeden is. Daarmee heeft HCL grote positieve effecten op onze concentratie, motivatie, productiviteit en algehele gezondheid.

Wat zijn de voordelen van HCL?

  • Verbetert motivatie, welzijn en productiviteit 
  • Beïnvloeding stemmingen en activiteitenniveaus  
  • Ondersteuning biologisch ritme 
  • Maakt alert, attent en efficiënt wanneer nodig 
  • Helpt om te ontspannen en te herstellen 
  • Voorkomt slaapstoornissen 
  • Lagere energiekosten

Voor wie is HCL interessant?

HCL is overal toepasbaar. Het is met name geschikt op plekken waar mensen lang binnen verblijven. Denk aan kantoortuinen, klaslokalen, productiehallen, maar ook in winkels en verzorgingshuizen is HCL toepasbaar. Blije kinderen, geconcentreerde medewerkers, gezonde ouderen. Op veel plekken kan HCL ons welzijn positief ondersteunen.

Welke producten zijn er?

HCL is verkrijgbaar in de vorm van downlights en led panelen. Downlights zijn compact en makkelijk te plaatsen in plafonds. Led panelen worden veel gebruikt in systeemplafonds. Ideaal voor in vergader- en kantoorruimtes of klaslokalen.

Adurolight maakt gebruik vancookies